Dansk kød, mælk, æg og honning er blandt EU’s bedste, når det kommer til at være fri for skadelige rester af medicin. Det er både godt for danskerne og den danske eksport, mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.
12.500 prøver taget sidste år fra produktionsdyr, mælk, æg og honning viser, at danskerne roligt kan spise danske produkter uden af få skadelige rester af medicin med.

Fødevarestyrelsen har undersøgt de mange tusinde prøver uden at finde skadelige rester af hormoner, antibiotika og anden medicin til dyr i prøverne.

Det er ifølge miljø- og fødevareministeren både til gavn for de danske forbrugere og for fødevareeksporten.

– Det er godt at få bekræftet, at danske forbrugere trygt kan drikke et glas koldt mælk, slå hul på et æg eller sætte tænderne i en svinekotelet uden at få skadelige rester af medicin med. Det er desuden vigtigt for tilliden til vores eksportprodukter, at branchen er bevidst om at overholde reglerne for anvendelse af medicin. Prøveresultaterne sætter en tyk streg under Danmarks renomme som et land med høj fødevaresikkerhed, siger Esben Lunde Larsen.

Stoffer, som er forbudt at anvende, er fx væksthormoner eller antibiotika, som kan medføre skadelige effekter hos mennesker, selv hvis de optages i små mængder gennem fødevarer.

Fødevarestyrelsen gennemfører hvert år overvågning for rester af veterinære lægemidler, forbudte stoffer og miljøkontaminanter i dyr og animalske produkter i henhold til EU-regler.

Resultaterne er indberettet til EU-Kommissionen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.